We zien de laatste tijd steeds meer vloggers op het internet verschijnen. Je ziet ze bij filmpjes voorbij komen, alleen niet iedereen weet wat een vlogger nou eigenlijk is. Dit willen wij jou uit gaan leggen, een vlogger kan namelijk een goede persoon zijn om in te huren of schakelen voor je bedrijf. Zo is hij of zij iemand die een merk of product aan de man kan brengen, iets wat toch wel erg belangrijk is vandaag de dag. In dit artikel gaan we kijken naar wat een vlogger nu precies is en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een vlogger. Lees dus snel verder om er achter te komen wat een vlogger nu eigenlijk is!

Wat is een vlogger?

Een vloggeer is een persoon die zichzelf in het dagelijks leven filmt. Dit klinkt voor een leek een beetje raar, waarom zou je namelijk iemand anders zijn leven willen volgen? Maar het is nu eenmaal iets wat de jeugd vandaag de dag erg leuk vindt om te kijken. Het is natuurlijk wel zo dat ze wel leuke dingen doen, om zo de kijker te interesseren. De vlogger herken je aan het feit dat hij echt zelf filmt. Hij heeft zelf een camera vast of hij heeft hem vastgemaakt aan zijn kleding. Hierdoor is er veel meer persoonlijk contact, iets wat de kijkers altijd leuk vinden. Zo krijgen de kijkers echt een persoonlijke kijk in het leven, dit is iets wat veel mensen aanspreekt om naar deze video’s te kijken. Een vlogger is echt een concept wat we de laatste jaren pas zien in de Nederlandse media.

Een vlogger doet dus allemaal dingen op een dag, dingen die wij misschien ook wel doen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar vloggers die bezig zijn met mode, deze kun je dan de hele dag volgen. Er zijn ook speciale bijeenkomsten waarbij je met je favoriete vlogger op de foto kan. Ook kan je hem dan natuurlijk vragen stellen over de dingen die hij doet. Een vlogger is echt een slag YouTube, het is een specifiek genre voor een erg beperkte groep. In Nederland zijn er aardig wat vloggers te vinden, de ene natuurlijk bekender dan de ander. Zo is er bijvoorbeeld Enzo Knol, dit is de meest bekende vlogger in ons land. Hij krijgt voor iedere video weer veel bekijks, dit levert dan ook aardig wat op. Als je een goede vlogger bent dan kun je er aardig wat geld mee verdienen, het is dan wel degelijk een beroep.

Waarom zou je een vlogger inschakelen?

Er zijn bedrijven die maar al te goed gebruik maken van deze opkomende trend, dat is logisch natuurlijk want het is nu eenmaal een vorm van informatie overdracht die erg goed werkt. Zo zijn er bedrijven die speciale producten in de video willen hebben, deze moeten ze natuurlijk wel als het ware verkopen aan de vlogger. Hier betalen ze meestal een aardig groot geld bedrag voor. Zo zijn er  bedrijven die bijvoorbeeld flesjes drinken in de video willen plaatsen, hier moeten ze wel voor betalen. Zo kan bijvoorbeeld Fanta Enzo Knol inschakelen voor een bepaalde video. Dit zorgt voor een hoop bekijks, dit zal weer leiden tot aanzienlijk meer klanten.

Misschien vindt jij het ook wel leuk om eens naar een vlogger te kijken, dat kan natuurlijk. We hebben het voor jou makkelijk gemaakt. Op onze vlogger lijst kun je alle vloggers vinden die er zijn in Nederland. Deze zijn allemaal te bekijken op het internet. Ben je dus op zoek naar Nederlandse vloggers, ga naar deze vlogger lijst.

 

Influencer marketing

Vlogger

Nederlandse social influencers

nederlandse lifestyle bloggers

Nederlandse lifestyle bloggers

wat is een vlogger